Cтартували серпневі педагогічні зустрічі ХОІППО «Готовність до нового навчального року: говоримо про найактуальніше»

21.08.2023 09:25

18 серпня стартували серпневі педагогічні зустрічі ХОІППО «Готовність до нового навчального року: говоримо про найактуальніше», спрямовані на підтримку професійної діяльності керівних та педагогічних працівників.

Цьогоріч заплановано провести з 18 по 29 серпня 20 онлайн-семінарів для різних категорій педпрацівників за участю науковців, представників авторських колективів модельних навчальних програм, підручників, педагогів-практиків, методистів.

18 серпня працювала секція управлінців (учасники: спеціалісти органів управління освітою, директори та консультанти ЦПР ПП, керівники ЗЗСО).

У вітальному слові ректор ХОІППО В. Очеретянко наголосив на важливості взаємодії різних інституцій для успішної реалізації державної політики в галузі освіти, окреслив напрями подальшої співпраці з територіальними громадами та закладами освіти області. Першим проректором І. Гіджеліцьким акцентовано увагу на векторах і результатах спільної діяльності інституту і територіальних громад у минулому навчальному році в частині підтримки обдарованих дітей, учительських конкурсів фахової майстерності, реалізації спільних проєктів предметних творчих груп під керівництвом методистів інституту. 

Питанню  якості організації освітнього процесу в закладах освіти області в умовах війни приурочено виступ Т. Дупляк, начальника відділу позапланового контролю закладів освіти та взаємодії з органами місцевого самоврядування управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області; педагогічні аспекти освітньої діяльності в новому навчальному році розкрито у виступі О. Кошки, завідувачки НМЦ ХОІППО.

У фокусі уваги учасників семінару були також питання цифровізації освітніх та управлінських процесів у закладі загальної середньої освіти (В. Ребрина, завідувач НМЦ ХОІППО), трансформації виховного простору закладу загальної середньої освіти (А. Кучерук, методист ХОІППО), резильєнтності як психологічного ресурсу особистості в умовах невизначеності (Ж. Страшнюк, завідувачка обласного навчально-методичного центру психологічної служби).

Новий навчальний рік відкриває нові можливості і нові виклики. Долати їх разом простіше.  

Дякуємо спікерам та учасникам за спілкування.

Матеріали заходу