Онлайн тренінг на тему: «Дієві інструменти та практики психосоціальної підтримки»

20.03.2024 17:03

19 березня для педагогічних працівників ЗДО методистом ХОІППО Оксаною Кулик було проведено онлайн тренінг на тему: «Дієві інструменти та практики психосоціальної підтримки». Тренінг був організований з метою вдосконалення психоемоційної компетентності вихователів закладів дошкільної освіти, формування їх готовності до різноманітних сценаріїв та викликів, що можуть виникнути у професійній практиці.

Роль педагога ЗДО у цьому процесі є важливою. Він не лише надає безпосередню підтримку дітям, а й виконує роль моделі та джерела позитивного впливу. Створення безпечного освітнього середовища, підтримка позитивної поведінки та сприяння соціально-інтерактивному середовищу – це основні складові роботи педагога в дошкільному закладі.

Тренером було зосереджено увагу на підвищенні рівня благополуччя та навчання дітей дошкільного віку в умовах надзвичайних ситуацій шляхом опрацювання у спільній діяльності методики психосоціальної підтримки, зокрема через використання ігрових підходів та ігрових методик, що можуть значно полегшити адаптацію дітей до стресових ситуацій.

Учасники тренінгу виконували вправи щодо розвитку соціально-емоційних навичок дітей та умінь подолання стресу через гру. Пропоновані тренінгові вправи сприяли розвитку резилієнтності та адаптаційних можливостей дітей та дорослих в умовах невизначеності та створення безпечного освітнього середовища.

Для асихронного відпрацювання навичок та створено матеріали на віртуальній дошці доступною за покликанням.