Проблема самооцінювання освітнього середовища у фокусі уваги керівників ЗЗСО області

14.03.2024 09:49

13 березня 2024 року НМЦ  професійного  розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної  середньої освіти Хмельницького ОІППО ім. А.Назаренка проведено семінар в дистанційному форматі з проблеми «Самооцінювання якості освітньої діяльності закладу освіти: напрям – оцінювання освітнього середовища». (методист НМЦ Людмила Гуменюк, завідувач НМЦ Оксана Кошка).

Проблема оцінювання освітнього середовища є актуальною на сьогодні для керівників ЗЗСО, тому вона  стала складовою тематичного семінару «Безпечне освітнє середовище: від теорії до практики моделювання».

В межах семінару розглянули, що таке самооцінювання якості освітньої діяльності, а саме напряму – оцінювання освітнього середовища. Уточнено, за якими критеріями і індикаторами визначати безпечне та сприятливе освітнє середовище, яке орієнтоване на потреби дітей, розібралися у визначенні моделей і методів самооцінювання.

Заступник директора Ліцею №9 м. Хмельницького Парфенюк Антоніна Василівна поділилась практикою організації і проведення самооцінювання в закладів освіти, акцентуючи увагу на особливостях роботи в умовах воєнного стану. 

Дякуємо колегам за участь.

Запис семінару доступний у класі керівників.