Формування компетентної особистості учня на уроках хімії

15.05.2023 11:00

05 травня 2023 року для вчителів хімії Хмельницької області було проведено науково-методичний семінар «Формування компетентної особистості учня на уроках хімії».

Мета заходу - надання освітніх послуг для підвищення рівня психологічної, теоретичної та практичної готовності вчителів хімії до здійснення фахової діяльності відповідно до основних напрямів державної політики у галузі освіти, забезпечення належного рівня сформованості вміння впроваджувати сучасні освітні технології на уроках хімії.

На семінарі було опрацьовано загальні  вимоги, ознаки, завдання сучасного уроку та шляхи його інтенсифікації за допомогою новітніх форм, методів, прийомів та засобів навчання. Увагу педагогів звертали на дистанційне навчання, його можливості та обмеження в синхронному та асинхронному форматах.

Спікер семінару, завідувач відділу ТОВ «Науково-сервісна фірма «Отава», кандидат хімічних наук Бєда Олександр Андрійович,  розкрив особливості організації та виконання дослідницьких проєктів школярів та підготовки до учнівських олімпіад з хімії, які покликані спонукати учнів до творчої пошукової роботи.

Серед тем для обговорення чи не головне місце посіла номенклатура хімічних сполук в її сучасному розумінні, у шкільному курсі хімії та символи для її позначення.