Формування професійної готовності учителя до роботи з обдарованими дітьми

14.06.2019 10:21

Згідно плану роботи Хмельницького ОІППО 13 червня 2019 року науково-методичним центром координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти проведено вебінар для керівників методичних служб, відповідальних за роботу з обдарованими учнями, керівників закладів освіти обласного підпорядкування на тему «Формування готовності вчителя до роботи з обдарованими дітьми».

У вебінарі взяли участь: перший проректор ХОІППО В.І. Очеретянко, завідувач НМЦ координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти О.А. Кошка, методист НМЦ координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти О.В. Гребень, методист Хмельницького обласного НМЦ психологічної служби В.В. Ніколова, методист ММК Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради  Н.В. Лєпіхова, керівник клубу «Алгоритм» (м. Хмельницький) А.В. Попик, відповідальна за роботу методичної служби відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Судилківської сільської ради Г.І. Швед, директор опорного навчального закладу Судилківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Т.А. Регула, учитель біології Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія», Заслужений вчитель України Н.П. Гудкова.

Акцент на нововведеннях у нормативній базі та ключових моментах, які необхідно враховувати методичним службам, керівникам закладів освіти обласного підпорядкування для забезпечення організації системної роботи з виявлення та розвитку обдарувань школярів зробила О.А. Кошка.

Цікавими та корисними стали виступи учасників, які презентували досвід та  систему роботи зі здібними та обдарованими учнями у закладах загальної середньої освіти, позашкільних закладах (Н.В. Лєпіхова, Н.П. Гудкова, А.В. Попик,  Г.І. Швед, Т.А. Регула).

Обговорено слушні пропозиції щодо організації сучасних форм позашкільної роботи для розвитку тих чи інших видів обдарованості учнів (А.В. Попик).

Відеозапис вебінару