Мистецький батл: шкільні підручники  інтегрованого курсу “Мистецтво”,  5 клас

30.03.2023 09:08

29 березня  2023 року у мистецькій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва відбувся семінар вчителів мистецької галузі "Мистецький батл: шкільні підручники інтегрованого курсу "Мистецтво", 5 клас"

На прикладі теми "Із витоків народного мистецтва" (підручник інтегрованого курсу "Мистецтво" для 5 класу для закладів загальної середньої освіти авторів Кондратова Л.Г., Федун С.І.,Чорний О.В.) Оксана Гурська., вчитель образотворчого мистецтва Шепетівського НВК "Загальноосвітня школа I-III ступенів-гімназія", продемонструвала формування ключових та предметних компетентностей через практичну діяльність на уроках образотворчого мистецтва.

Ірина Крачковська, вчитель музичного мистецтва  Хмельницького НВК № 4, за допомогою цікавих вправ довела доречність використання на сучасному  уроці мистецтва QR-кодів.

Тему "Середовище, наповнене мистецтвом" на прикладі практичних завдань підручника інтегрованого курсу "Мистецтво" для 5 класу для закладів загальної середньої освіти авторів Гайдамака О.В., Лємешева Н.А представила Лариса Бахмацька, вчитель-методист СЗОШ № 27 ім. Д. Іваха м.Хмельницького.

Любов Джуглій, вчитель-методист Хмельницького ліцею № 17, провела майстер-клас "Створення логотипа оформлення мистецького словника" та "подарувала" у користування свій  ютуб-канал https://www.youtube.com/@user-gv8sy7hq9o

Про нестандартні форми узагальнення та перевірки рівня досягнень на уроці образотворчого мистецтва за підручником інтегрованого курсу  "Мистецтво" для 5 класу для закладів загальної середньої освіти авторів Кізілова Г.О., Гринишина Л.М. розповіла учасникам вебінару Галина  Кізілова, вчитель-методист Тернопільської ЗОШ № 4, яка створює підручники, орієнтуючись на запити своїх учнів для "сміливих, сучасних, із широким світоглядом вчителів".

Майстер-клас Вадима Хлібовського, вчителя-методиста Кам’янець-Подільського ліцею № 15, продемонстрував, як формуються  ключові та предметні компетентності через практичну діяльність на уроках музичного мистецтва.

Підсумком семінару стала теза про те, що підручник як один із основних інструментів вчителя при викладання курсу "Мистецтво" звучить у професійних руках вчителя.

 

Відозапис зустрічі