Модернізація науково-методичної роботи у закладі загальної середньої освіти в умовах трансформації освітнього процесу

25.04.2018 11:23

Відповідно до плану роботи Хмельницького ОІППО 24 квітня 2018 року на базі Красилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 ім. П.Кізюна відбувся науково-практичний семінар керівників методичних об’єднань заступників директорів закладів  загальної середньої освіти області  з проблем модернізації науково-методичної роботи у закладі загальної середньої освіти в умовах трансформації освітнього процесу.

Основним завданням семінару було вироблення алгоритму системи навчально-методичної роботи освітнього закладу в нових умовах.

Відкрив семінар перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат історичних наук Віктор Іванович Очеретянко. Він акцентував увагу на основних питаннях реформування освітянської галузі.

З основними напрямками роботи та перспективами розвитку освіти Красилова присутніх ознайомила начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Красилівської міської ради Заїка Олена Михайлівна.

Досвідом роботи з питань управління школою в умовах змін поділилась директор школи Глущук Наталія Степанівна.

Завідувач науково-методичного центру координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Оксана Анатоліївна Кошка у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на нових викликах в системі освіти та практичних діях заступників керівників закладів загальної середньої освіти з навчально-виховної роботи. Також вона детально зупинилася на питанні ролі заступника керівника закладу освіти у формуванні системи науково-методичної роботи школи та методичній підтримці професійного розвитку вчителя.

Методист науково-методичного центру координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Леонід Васильович Буймістер охарактеризував основні базові компетентності сучасного заступника директора школи та провів практичне заняття з удосконалення досвіду прийняття правильного управлінського рішення в різних ситуаціях.

Досвідом роботи з питань методичного супроводу реалізації індивідуальної освітньої траєкторії вчителя в умовах неперервної освіти з використанням технології веб-квест присутніх ознайомила заступник директора школи з навчально-виховної роботи Жибак Любов Богданівна.

Цікавим, змістовним і корисним був тренінг практичного психолога школи Янковської Ірини Миколаївни.

Кожний виступ, розгляд кожного питання супроводжувався пошуком різних шляхів вирішення проблемних питань та обмін думками і досвідом роботи.

Щиро дякуємо колективу Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 ім. П.Кізюна за організацію та проведення семінару.

Матеріали семінару

Фото семінару