Модернізація управління школою в контексті сучасних викликів

22.11.2018 10:46

Згідно плану роботи Хмельницького ОІППО 21 листопада 2018 року на базі інституту відбувся  семінар-нарада керівників методичних об’єднань директорів шкіл області з проблем модернізації управління школою в контексті сучасних викликів.

Основним завданням семінару було вироблення алгоритму системи навчально-методичної роботи освітнього закладу в нових умовах.

Відкрив семінар перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат історичних наук Віктор Іванович Очеретянко. Він акцентував увагу на основних питаннях реформування освітянської галузі.

Проректор ХОІППО Попик Олександр Федорович охарактеризував освітнє середовище нової української школи та шляхи його формування і розвитку.

Про підсумки ЗНО-2018 та завдання закладів загальної середньої освіти щодо підвищення результативності учнів в ЗНО-2019 присутніх проінформувала Вашеняк Ірина Богданівна, проректор ХОІППО з наукової роботи, кандидат історичних наук.

Із установчими документами закладу загальної середньої освіти та алгоритмом створення опорного закладу освіти учасників семінару ознайомила заступник начальника управління – начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освітньої діяльності та організаційного забезпечення департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Блажиєвська Валентина Миколаївна.

Проблему компетентнісного підходу у системі виховної роботи закладів загальної середньої освіти у 2018-2019 н.р. розкрив Гіджеліцький Ігор Казимирович, завідувач НМЦ виховної роботи та позашкільної освіти ХОІППО

Завідувач навчально-методичного центру координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Оксана Анатоліївна Кошка у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на самоосвіті керівника як важливому чиннику формування його професійної компетентності. Також вона детально зупинилася на питанні ролі керівника закладу освіти у формуванні системи науково-методичної роботи школи.

З досвідом європейських країн щодо управління закладами освіти коллег ознайомила Пазюк Ліна Олексіївна, директор Гуменецького НВК Гуменецької сільської ради Кам’янець-Подільського району.

Матеріали семінару