Модернізуємо шкільний методичний сервіс

27.04.2018 09:02

Родзинки досвіду хмарного сервісу освітян Віньковеччини були презентовані 26 квітня 2018 року на обласному семінарі голів методичних об’єднань заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи. Учасників семінару об’єднала проблема: «Модернізація науково-методичної роботи в закладі загальної середньої освіти в умовах трансформації освітнього процесу. Хмарний сервіс як засіб формування та розвитку професійних компетентностей учителя та керівника».

Управлінсько-методичний захід був наповнений презентацією цікавих практик впровадження хмарного сервісу у роботу завуча:

  • Модель віртуального мережевого методичного сервісу – Саврій С.Г., завідувач РМК;
  • Блог «Методична скарбничка» як віртуальна «методична копілочка» матеріалів для вчителів та завучів початкових класів – Кошелюк Г.І., заступник директора Зіньківського НВК;
  • Блог «Методичний орієнтир» як мережевий простір організації роботи ШМО – Чернюк Н.П., заступник директора Віньковецького НВК;
  •  Веб-квест як віртуальна форма методичної роботи – Звезда Л.І., заступник директора Петрашівського НВК;
  •  Віртуальна учительська як засіб мережевої взаємодії адміністрації та вчителів – Шевчук І.В., заступник директора Пилипоолександрівської ЗОШ І-Ш ст.;
  •  Ресурси інформаційного середовища як інструменту самоосвіти педагога – Мальована Л.В., заступник директора Дашковецького НВК;
  • Хмаро орієнтоване середовище як ресурс модернізації управлінсько-методичної роботи завуча – Чорноконь А.А., заступник директора Охрімовецького НВК.

Модель формування конкурентоспроможного вчителя в системі методичної роботи продемонстровано на засіданні творчої майстерні педагогів Охрімовецького НВК «ІКТ-технології в дії».

Чіткий алгоритм дій, методичні рекомендації, практичні матеріали щодо науково-методичного супроводу професійної діяльності педагогічних працівників запропонувала для учасників семінару Кошка Оксана Анатоліївна, завідувач НМЦ координації  роботи  методичних та  загальноосвітніх установ і закладів освіти ХОІППО.

Буймістер Леонід Васильович, методист НМЦ координації  роботи  методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти ХОІППО, провів з учасниками семінару тренінг, в ході якого опрацьовано питання визначення переваг та ризиків, управлінських дій завучів в світлі вимог НУШ щодо педагогічної свободи вчителя, інтеграції предметів, педагогіки партнерства. 

Дякуємо колективу Охрімовецького НВК і педагогам  Віньковецького району за цікаві думки та напрацювання, відкритість, щирість та професіоналізм.

Портфоліо заходу

Світлини