Семінар голів МО директорів шкіл

24.01.2018 16:26

Згідно плану роботи Хмельницького ОІППО 24 січня 2018 року на базі інституту відбувся науково-практичний семінар керівників методичних об’єднань директорів шкіл області з проблем реалізації Концепції нової української школи в закладах загальної середньої освіти.

Основним завданням семінару було здійснення обміну досвідом з питань підготовки учителя до роботи за Концепцією нової української школи.

Відкрив семінар перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат історичних наук Віктор Іванович Очеретянко, який зосередив увагу на основних питаннях реформування освітянської галузі.

Проректор ХОІППО Соловей Микола Васильович ознайомив учасників семінару з особливостями організації курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників на базі інституту.

Проректор ХОІППО Попик Олександр Федорович та завідувач НМЦ дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти Галас Антоніна Вікторівна охарактеризували дидактико-методичні засади реформування початкової освіти.

Досвідом роботи з питань розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації Державного стандарту початкової загальної середньої освіти поділилась директор Хмельницької СШ І ст. №30 Мудра Інна Іванівна.

Завідувач навчально-методичного центру координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Оксана Анатоліївна Кошка у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на нових викликах в системі освіти та практичних діях керівників закладів загальної середньої освіти. Також вона детально зупинилася на питанні ролі керівника закладу освіти у формуванні системи науково-методичної роботи школи.

Протягом всього семінару, його модератором, першим проектором Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Віктором Очеретянком робились узагальнення, надавались різноманітні методичні рекомендації та поради для врахування у подальші роботі керівниками закладів освіти.

Кожний виступ, розгляд кожного питання супроводжувався пошуком різних шляхів вирішення проблемних питань та обміном думками і досвідом роботи.

Підсумки роботи науково-практичного семінару підвів методист НМЦ координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти Буймістер Леонід Васильович. Зокрема Леонід Васильович зупинився на роботі керівників закладів освіти та педагогічних колективів із модернізації функцій управління в умовах створення  нової української школи.

Матеріали семінару