Семінар керівників МО заступників директорів шкіл

22.11.2018 10:33

Згідно плану роботи Хмельницького ОІППО 14 листопада 2018 р. на базі інституту відбувся семінар-нарада керівників методичних об’єднань заступників директорів шкіл області з проблем діяльності заступника директора закладу загальної середньої освіти в умовах освітніх змін.

Основним завданням семінару було вироблення алгоритму системи навчально-методичної роботи освітнього закладу в нових умовах.

З вітальним словом до учасників звернувся ректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор педагогічних наук, професор Берека Віктор Євгенович.

Із установчими документами закладу загальної середньої освіти та алгоритмом створення опорного закладу освіти учасників семінару ознайомила заступник начальника управління – начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освітньої діяльності та організаційного забезпечення департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Блажиєвська Валентина Миколаївна.

На особливостях STEM – освіти як інноваційної науково-технічної системи навчання акцентувала увагу присутніх старший викладач кафедри теорії та методик природничо-математичних дисциплін та технологій Павич Ніна Миколаївна.

Завідувач навчально-методичного центру координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Оксана Анатоліївна Кошка у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на нових викликах в системі освіти та практичних діях заступників керівників закладів загальної середньої освіти. Також вона детально зупинилася на питанні методичного керівництва педагогічним колективом як пріоритетного напряму діяльності заступника керівника закладу загальної середньої освіти.

Методист науково-методичного центру координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Леонід Буймістер звернув увагу на модернізацію функцій методичної роботи в умовах створення нової української школи.

Перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат історичних наук Віктор Іванович Очеретянко акцентував увагу на основних питаннях реформування освітянської галузі. 

Кожний виступ, розгляд кожного питання супроводжувався пошуком різних шляхів вирішення проблемних питань та обмін думками і досвідом роботи.

Результатом роботи семінару стало визначення основних напрямів науково-методичної роботи, сформовано алгоритм цілісної системи науково-методичної роботи навчальних закладів в умовах освітніх змін.

Матеріали семінару