Сучасні погляди на проблему імплементації оновленого Державного стандарту дошкільної освіти

01.02.2022 13:36
25 січня 2022 року у Хмельницькому ОІППО розпочалося пролонговане навчання педагогічних працівників дошкільної освітньої галузі Антонінської, Красилівської, Теофіпольської територіальних громад за темою «Сучасні погляди на проблему імплементації оновленого Державного стандарту дошкільної освіти».
Програма заходу передбачала обговорення інноваційних підходів до формування мовленнєвої, сенсорно-пізнавальної, логіко-математичної та дослідницької компетентностей дошкільників.
Автори програми та модератори заходу Дарченко Л.Г., Каратаєва М.І., методисти дошкільної освіти НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників, установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти ХОІППО.
Змістове наповнення вебінару було спрямоване на удосконалення загальних та фахових компетентностей педагогів щодо імплементації Державного стандарту, оновлення методик освітнього процесу, впровадження інноваційних технологій.
Регіональні тренери з проблем впровадження оновленого Стандарту Дарченко Л.Г., Ковальська І.О. ознайомили учасників зібрання зі стратегіями і тенденціями, що покладені в основу розробки змісту освтініх ліній «Мовлення дитини», «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі».
Презентації перспективного досвіду Огністою І.В., Суслик О.М., Ткаченко О.В., Довгалюк О.І., Трембач Л.В., Заїкою Л.В. – педагогами Красилівської та Теофіпольської ТГ продемонстрували здатність та готовність освітян активно впроваджувати в освітній процес оновлений Стандарт з метою забезпечення якості освіти, відповідності її міжнародним стандартам.