ЦПР ПП в сучасних умовах: виклики і вектори розвитку

23.06.2023 08:33

21-22 червня НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти ХОІППО (зав. НМЦ О. Кошка) та комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Славутської міської ради (директор А. Поліщук ) проведено семінар з проблеми «ЦПР ПП в сучасних умовах: виклики і вектори розвитку». 

Предметом обговорення були такі змістові блоки питань: сучасні виклики в діяльності ЦПР ПП, реалізація статутних завдань; стратегічний аналіз внутрішньої системи якості роботи КУ як основа для прийняття управлінських рішень; професійне зростання працівників ЦПР ПП, комунальна установа як організація, яка навчається.

Теоретичні питання висвітлено О. Кошкою; практиками проєктування діяльності ЦПР ПП на основі потреб і запитів педагогічних працівників, партнерською взаємодією з місцевим органом управління освітою, прийняттям управлінських рішень щодо діяльності ЦПР за результатами здійсненням аналізу внутрішньої системи якості роботи КУ поділилась А. Поліщук.

Учасники заходу – директори, консультанти, психологи ЦПР ПП працювали у великій та малих групах, обговорювали виклики і проблеми в організації діяльності й виконанні завдань центрів, ресурси й шляхи для їх вирішення.

Досвідом реалізації окремих напрямів діяльності поділились Г. Давиденко (Дунаївці), Ірина Бігус (Хмельницький), Л. Собченко (Старокостянтинів), І. Сіренький (Полонне), О. Колоднюк (Шепетівка), С. Морозюк (Кам’янець-Подільський), Ж. Сугоняко, Г. Денисевич (Ізяслав) та ін.

Сьогодні  ЦПР ПП області продовжують діяльність щодо підтримки професійного розвитку педпрацівників, займаються волонтерською діяльністю, працюють над власним професійним розвитком і самовдосконаленням. Саме такі позиції і відображено у спільній презентації «Діяльність ЦПР ПП області в умовах воєнного стану, 2023».

Учасники семінару отримали сертифікати про підвищення кваліфікації та збагатили професійні кейси цікавими ідеями.